Kort om Len Shelley

Jag åker bort redan i den mest okristliga ottan på måndagen och är bortrest veckan ut så det blir inte mycket till DAK-blogg den här veckan. Det blir det här lilla korta inlägget istället. Eller inlägg och inlägg, det blir väl mest ett tips för de som inte har stött på Len Shelley. Där har ni missat någonting. Len Shelley, närmare bestämt.

Shelley är (eller var, han dog 2010) en brittisk samtidskonstnär som skapade konstverk av bråte, ”skräp” och föremål han hittade. Det är ju i sig ett koncept som han var långt ifrån ensam om, men han byggde små lådor som han sedan skapade små scener i med en tillhörande textrad, som en slags tredimensionell version av Jan Stenmark. Han gjorde dessutom miniatyrskulpturer och tecknade en del, men jag ä l s k a r hans lådor. De är helt fantastiskt roliga och rörande och intressanta, och nästan pornografiska för en detaljnörd som jag. Konstmuséet i Hastings hade en utställning med hans konst (samt hans flickvän Angie Biltcliffs verk, en konstnär som även hon avled 2010) i höstas, och jag hade turen att hinna se den. Då det inte är helt lätt att hitta hans bilder i publikationer så passa på att köpa vykort av hans bilder om ni hittar dem i någon museibutik.

Shelleys lådor är definitivt någonting som man ska se på riktigt och inte bara som platta foton då alla briljanta små detaljer inte alltid görs rättvisa eller kommer med överhuvudtaget, men om man måste välja mellan Shelleyfoton eller ingen Shelley alls så får man föredra det förra. Så låt oss då titta lite på honom.

Flying lesson.

 Henry’s parents would no longer allow him to masturbate at the dinner table.

The man who stole his mother’s teeth.

There is certainly a devil (and he knows my name).

Father built me a house but decided to live in it himself.

It’s just like paradise she said.

Exempel på miniatyrskulptur av Shelley.

För fler bilder och mer om Shelley.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s